Hoe zit het met de batterij van de Nintendo switch?

Wat is er nu belangrijker bij een draagbaar console zoals de Nintendo switch dan de batterij. Want je wil natuurlijk niet tijdens een potje Mario Kart dat de switch uitvalt. Er zijn verschillende vragen die we proberen te beantwoorden in dit artikel. Mis je nog vragen, stel ze dan gerust in de comments.

Hoe lang gaat de switch batterij mee?

Dat is afhankelijk van het spel wat je speelt natuurlijk en wat voor soort switch je hebt. Als een switch volledig is opgeladen, gelden de volgende tijden:

  • Bij Nintendo Switch-systemen met een serienummer dat begint met ‘XK’ gaat de batterij ongeveer 4,5 tot 9 uur mee.
  • Bij Nintendo Switch-systemen met een serienummer dat begint met ‘XA’ gaat de batterij ongeveer 2,5 tot 6,5 uur mee.
  • Bij de Nintendo Switch Lite gaat de batterij ongeveer 3 tot 7 uur mee.

Na ongeveer 800 keer opladen zal de batterijduur tot ongeveer 80% zijn afgenomen in vergelijking met de batterij in een nieuw systeem. Dit is normaal en wijst niet op een probleem met het systeem of de batterij.

Hoe lang duurt het voordat de Nintendo Switch is opgeladen?

Het verschild of je aan het spelen bent of niet op de Switch. Ben je niet aan het spelen en staat het console uit of in slaapstand, duurt het ongeveer 3 uur om het Nintendo Switch-systeem volledig op te laden. Als het systeem wordt gebruikt, is de oplaadtijd langer. Het is dan afhankelijk van wat je aan het doen bent op de Switch hoeveel langer.

Is het erg om de switch in het docking-station te laten zitten?

De Nintendo Switch kan in het docking-station worden gelaten als het niet wordt gebruikt, om er zeker van te zijn dat het volledig is opgeladen.

Als je de console in het docking-station plaatst of de oplader direct aansluit aan de Switch, om deze op te laden voordat de batterij helemaal leeg is, telt dit alleen als een gedeeltelijke oplaadcyclus.

Ook als je de console ’s nachts op het docking-station laat staan of rechtstreeks aan de oplader hangt, zelfs voorbij het punt waarop de batterij volledig is opgeladen, wordt de batterij niet beschadigd. De switch stopt automatisch met opladen wanneer deze 100% bereikt, dus het is niet nodig om de stekker uit het stopcontact te halen wanneer deze volledig is opgeladen.

Moet ik mijn switchbatterij laten leeglopen?

Nee dat hoeft niet, je kunt gewoon de batterij op blijven laden. Als de console een tijdje niet wordt gebruikt, zal de batterij van de console volledig leeg zijn als deze niet op het stopcontact is aangesloten. Nintendo raadt aan om de Nintendo Switch minstens één keer per half jaar op te laden.

Kun je op de Nintendo Switch spelen tijdens het opladen?

Ja, het is volkomen veilig. Als de switch in het docking-station zit en je bent aan het spelen, wordt hij opgeladen, dus dat is volkomen veilig. Als het onveilig zou zijn om te spelen tijdens het opladen, zou het illegaal zijn om te verkopen, of zouden er in ieder geval veel waarschuwingen op de doos moeten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *